Individualni plan ishrane
za rekreativce

Postignite snagu i izgled na vrhunskom nivou uz personalizovane obroke 

Koliko toga ste uradili za svoje rezultate i uspeh?

Isprobaj dijetu,
sve je dostupno na netu, pogledaj kako to rade vrhunski sportisti, samo piji toplu vodu sa limunom, aktiviraj se, poštuj vreme obroka, nemoj da odustaješ, možeš ti to. 

I istina je možete, samo je pitanje 

do kad?

Dokle ćete raditi onako kako drugima to odgovara? Iliti, dokle ćete se zadovoljavati rezultatima zbog kojih kažete: kako je bilo dobro sam.

A možda imate nikad bolje rezultate, primećujete manje kilograma, komplimente sa svih strana, ali nadutost, manjak energije i loš san ostaju i nakon dijeta. 

Koliko ste samo puta posumnjali u svoje kvalitete? Nastavljali, ali u glavi zvučno ponavljali: “Ma sigurno je do mene, kako svima polazi za rukom samo meni ne.”

Tražili biste nova rešenja, iznova se trudili, jer ovaj put mora da uspe – i onda opet ista priča. Tako vas je genetika odredila i od ličnih i svetskih rekorda nema ništa. 

Hajde da prvo usporite malo. Udahnite… izdahnite...

Nakon što sam ceo život proveo u sportu, a potom svoje iskustvo posvetio individualnoj ishrani i  suplementaciji rekreativaca i profesionalnih sportista – nosiocima evropskih, olimpijskih i svetskih medalja, mogu vam potvrditi sledeće: izbor ishrane i treninga bez personalizacije je kao igranje na sreću. Kako biste ostvarili ciljeve morate razumeti da isti način ishrane ne radi za sve. 

Vaš organizam se menja, i vi ste se promenili u poslednjih par godina, zar ne? 

Pa kako bismo onda mogli reći da jedna ishrana odgovara svima? 

Nikako. Baš zbog toga:  

Uključite svog nutricionistu

Individualni plan ishrane je pouzdan i precizan program za postizanje željenih rezultata svima vama koji želite da budete ili postanete najbolja verzija sebe. Zasnovan je na detaljnim analizama, obrocima i suplementima kao ključnim delovima uspeha, tako da dobijate sigurnu ulaznicu za izvanredne rezultate.

Kakve testove i suplemente koristim?

InBody testiranje

InBody analizator je moderna medicinska vaga, koja pruža preciznu analizu sastava tela. Naprednom metodom možete dobiti jasnu analizu 5 delova tela: desne ruke, leve ruke, trupa, desne noge i leve noge. 

U suštini, ovim testiranjem činite svoj plan ishrane prikladnijim vama.  

InBody nudi sledeće informacije:  

DNK analiza

Genetičkim testiranjem otkrivate:  

Poznavanjem sopstvenih gena doprinosite kreiranju još tačnijeg plana individualne ishrane i bržem postizanju rezultata.  

Bilo da želite izgubiti kilograme ili postići bolje performanse, radi takmičenja ili ličnog zadovoljstva, ishrana prilagođena vama, putem DNK analize, omogućava veće i dugoročnije rezultate. 

Povrh svega, pravovremeno prepoznavanje genetskih slabosti, možete bitno uticati na kvalitet života i priliku da ostvarite svoj pun potencijal. 

DNK analiza je opciona, a uzorak se uzima iz dlake.  

SUPLEMENTI

Sa personalizovanim planom ishrane uzimate suplemente, kako biste uz detaljan jelovnik nadomestili sve što sa hranom ne možete ispuniti. 

Kada sami birate suplemente postoji rizik da:  

Suplemente, koje redovno preporučujem klijentima i sam koristim, a za vas pažljivo procenjujem šta vam je u kom trenutku potrebno.  

Čekajte: “Dr Branislave, u čemu je trik?”

Znate li šta danas najviše zanima sportiste svetskog nivoa, poput Đokovića? Efikasan oporavak između treninga ili takmičenja. Upravo tako, oporavak je postao tajna koja intrigira mnoge.

Individualni plan ishrane je metoda, koja kombinuje određenu količinu sastojaka, u pravo vreme, uz konkretne savete i smernice za spremanje ukusne i šaronolike hrane, koja služi da na efikasan način oporavite i unapredite telo. 

Bez obzira da li ste početnik ili šampion, plan obroka po vašoj meri jeste rešenje koje, pre ili kasnije, može biti ključna prekretnica za vaše zdravlje i napredak. 

Šta individualni plan ishrane nije?

Sve to nije i zato:

Ukoliko tražite prečicu, ne želite izdvojiti u danu vremena za sebe, započinjete promenu samo kad telo kaže dosta, ne interesuju vas saveti kako sam ishranom podržao sportiste do zlatnih medalja… onda vam plan ishrane i nije od velike koristi. 

Ali za sve vas, koji razumete da je ishrana važan deo progresa ili želite dugoročni uspeh u onome što ste zamislili – za vas jeste. 

Šta kažu ljudi koji rade sa mnom:

Dragović Aleksandar

Branislav Mitrović

Ko sam ja?

Ja sam dr Branislav Rajić, diplomirani profesor fizičke kulture s Univerziteta u Beogradu i završenim doktorskim studijama u Španiji. Ali moja strast prema sportu je došla dosta ranije i vodila me je do puta na kom sada radim sa profesionalnim sportistima i rekreativcima, koji putem ishrane ostvaruju svoje najbolje rezultate i probijaju sopstvene granice. 

Kroz svoju karijeru, koja je obuhvatala rad kao kondicioni trener i istraživanje u oblasti treninga snage, eksplozivnosti i fiziološkog oporavka, postepeno sam se usmerio na individualnu ishranu, suplementaciju i oporavak sportista. 

Nakon doktorskih studija na Univerzitetu u Valensiji, dodatno sam stekao dragocena znanja o ishrani i suplementaciji u FK Barselona, gde sam radio sa profesionalnim sportistima. A u proteklih deset godina, imao sam privilegiju da sarađujem sa domaćim i međunarodnim sportistima, osvajačima medalja, kao i visoko rangiranim teniserima na WTA listi. 

Trenutno sam angažovan kao stručnjak za ishranu, suplementaciju i fiziološki oporavak u FK Crvena zvezda iz Beograda, gde sam stekao neprocenjivo iskustvo učešćem na prestižnim UEFA takmičenjima.

Ipak, ono što je za vas važno u saradnji sa mnom, jeste da ishranu uvek prilagođavam vašim jedinstvenim potrebama, uzimajući u obzir vaše navike, način života i period u sezoni. To je ujedno i ključni faktor sa kojim maksimalno koristite hranu kao dragoceni resurs za unapređenje zdravlja, kondicije i izdržljivosti, bez prevelikog odricanja.

Ako se pitate šta izdvaja ovaj program individualne ishrane od drugih:

Moje decenijsko iskustvo u radu sa profesionalnim sportistima, zbog čega imam duboko razumevanje u proces koji vodi do rezultata.

Detaljna analiza kako bih stekao sveobuhvatan uvid u vaše trenutno stanje i potrebe organizma.

Svakom klijentu posvećujem pažnju i kreiram jelovnik i suplementaciju u zavisnosti od aktivnosti, perioda u sezoni, ličnih afiniteta, ciljeva. Dakle, ne pitam Gugl. 

Eliminisanje alergena, netolerancije i neadekvatne fiziološke reakcije. 

Sigurnost.

Transparentnost.

Najčešća pitanja:

Plan ishrane se nakon svih završenih analiza i upitnika realizuje za jedan ili dva dana, uključujući i program suplementacije. 

Nakon prve četiri nedelje korišćenja programa radi se kontrolno testiranje, kad bi se videle već prve promene. Nastavak programa nakon kontrolnog merenje i korekcije je stvar dogovora.   

Koliko god je potrebno, u zavisnosti od ciljeva, periodizacije i zahteva rekreativne- sportske discipline.   

Koliko god je potrebno, u zavisnosti od ciljeva, periodizacije i zahteva rekreativne- sportske discipline.   

Nakon testova i upitnika je moguće formirati program ishrane, sem u nekim ekstremnim slučajevima kada je potreban klinički nadzor.   

Lična podrška i odgovor na svako pitanje su zagarantovani.   

Najbolje je iskoristiti program ishrane nakon čvrsto donešene odluke za promenom životnih navika i postavljenih zdravstvenih i sportskih ciljeva   

Da, program obuhvata tri osnovna obroka i dve užine, kao i program suplementacije na osnovu dobijenih rezultata ispitivanja i popunjenih upitnika.   

Gotovinski, elektronskim transferima, kao i plaćanjem preko računa na osnovu ispostavljenih faktura u oblasti konsaltinga.  

Ukoliko postoji potreba da višemesečnim praćenjem programa, opcija plaćanja u ratama je stvar dogovora. 

Individualni plan ishrane
za rekreativce

Paket 1

9.000
00
rsd
  • Konsultacija
  • Izrada jelovnika

Paket 2

12.000
00
rsd
  • Analiza životnih navika
  • Individualni program ishrane
  • Inbody - analiza telesnog statusa
Preporuka

Paket 3

29.900
00
rsd
  • Analiza životnih navika
  • Individualni program ishrane
  • Inbody - analiza telesnog statusa
  • DNK analiza